Czasopismo Food Forum | Forum Media Polska
0 Koszyk
Logowanie

Dietetyka

www.food-forum.pl

Food Forum

Czasopismo „Food Forum” to specjalistyczne czasopismo o zdrowym żywieniu. Przekazujemy Państwu szereg eksperckich artykułów, obszernie opisujących najważniejsze zagadnienia dotyczące wpływu diety na stan organizmu. Czasopismo tworzy zespół autorski składający się z najwybitniejszych specjalistów z dziedziny żywienia – dietetyki, psychodietetyki i dietetyki sportowej.

  • 120 stron
  • 6 numerów w ciągu roku
  • Format A4
  • 28 numerów archiwalnych

www.food-forum.pl

Wybierz swoją wersję

Eksperckie czasopismo poświęcone zagadnieniom żywności i żywienia

Na łamach czasopisma „Food Forum” prezentujemy nowości w dietetyce i najnowsze doniesienia z takich dziedzin jak: probiotykoterapia celowana i suplementacja, dietoterapia w różnych jednostkach chorobowych, psychodietetyka, nowości żywieniowe i produktowe, leczenie dietą. Na łamach „Food Forum” publikujemy artykuły i zalecenia żywieniowe uznanych specjalistów z dziedziny dietetyki, psychodietetyki i dietetyki sportowej. Eksperci współtworzący czasopismo dietetyczne to także wybitni lekarze, specjalizujący się w łączeniu terapii farmakologicznych ze wsparciem żywieniowym. Biorąc do ręki niniejsze czasopismo o zdrowym odżywianiu, obok nazwisk najsławniejszych dietetyków, znajdą też Państwo nazwiska lekarzy-specjalistów: gastrologów, internistów, pediatrów, diabetologów, ginekologów, endokrynologów. „Food Forum” oferuje Czytelnikom artykuły z obszerną bibliografią, dzięki której będą mogli Państwo sięgnąć do źródeł i zgłębić poruszany w tekście temat dietetyczny lub medyczny. Czasopismo dietetyczne zawiera też obszerny dział Abc Prawidłowego Żywienia, w którym publikujemy najnowsze diety, nowe normy żywieniowe, rankingi najpopularniejszych produktów Superfoods i nowości wydawnicze wśród książek o zdrowym żywieniu.

Poznaj naszych autorów

Poznaj naszych autorów

Dietetyk praktyk, absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Wykładowca uniwersytecki nauk o żywieniu oraz autorka prac poglądowych i oryginalnych z zakresu dietetyki i żywienia człowieka publikowanych w periodykach polskich i zagranicznych. Na co dzień prowadzi zindywidualizowane poradnictwo żywieniowe, które pozwala realizować pasję i cele zawodowe.

zwiń

Specjalista chorób wewnętrznych. Absolwentka Wydziału Lekarskiego Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Doktorat uzyskała w Berlinie, gdzie pracowała m.in. w Klinice Uniwersyteckiej im. B. Franklina. Od 2006 roku prowadzi w Poznaniu Instytut Mikroekologii oferujący kompleksową diagnostykę mikrobioty jelitowej oraz alergii i nietolerancji pokarmowych. Jest lekarzem o szerokim spektrum zainteresowań i kompleksowym podejściu do pacjenta.

zwiń

Diagnosta laboratoryjny, dyrektor ds. nauki i promocji w Instytucie Mikroekologii. Studia doktoranckie ukończyła w Klinice Zakażeń Noworodka na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu. Absolwentka Uniwersytetu Medycznego im. K. Marcinkowskiego w Poznaniu na kierunku analityka medyczna. Do jej głównych zainteresowań należy mikrobiota jelitowa i jej znaczenie w zdrowiu i chorobie. Posiada wieloletnie doświadczenie w aspekcie zaburzeń mikrobioty jelitowej oraz probiotykoterapii.

zwiń

Instytut Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego UP w Poznaniu. Klinika Gastroenterologii Dziecięcej i Chorób Metabolicznych UMP.

zwiń

Ginekolog położnik dietetyk, obecnie jest w trakcie szkolenia specjalizacyjnego z endokrynologii ginekologicznej i rozrodczości w Centrum Ginekologii i Leczenia Niepłodności The Fertility Partnership Vitrolive w Szczecinie; w pracy klinicznej i badawczej koncentruje się na holistycznym podejściu do pacjentów z problemami hormonalnymi oraz zaburzeniami rozrodu.

zwiń

Założycielka Instytutu Medycyny Integracyjnej Arcana z ponad 20-letnim doświadczeniem w dziedzinie medycyny funkcjonalnej, od 2004 r. jest członkiem amerykańskiego ruchu Defeat Autism Now!, pracowała jako specjalistka do spraw autyzmu w Breakspear Medical Hospital UK oraz Autism Treatment Trust w Edynburgu.Foto (niekonieczne)

zwiń

Nauczyciel akademicki i pracownik naukowy Zakładu Chemii Biomolekularnej Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, doradca żywieniowy i dietetyczny; w swojej prac y naukowej koncentruje się na badaniu roli peptydów opioidowych w organizmie i różnorodnych możliwości ich wykorzystania dla celów terapeutycznych

zwiń
W najnowszym wydaniu

W najnowszym wydaniu

  • - W najnowszym numerze magazynu czytelnicy mogą zanurzyć się w fascynujący świat żywienia i dietetyki. Zaczynając od przepisu na bezglutenowy chleb bananowy, przenoszą się następnie w czasie, poznając etymologię i znaczenie dietetyki w antycznej Grecji. Współczesne trendy w dietetyce są reprezentowane przez rzetelną recenzję książki o diecie low-FODMAP autorstwa Agaty Stróżyk oraz analizę diety VLCKD, poznając jej zasady i mechanizmy działania.

    W najnowszym numerze magazynu czytelnicy mogą zanurzyć się w fascynujący świat żywienia i dietetyki. Zaczynając od przepisu na bezglutenowy chleb bananowy, przenoszą się następnie w czasie, poznając etymologię i znaczenie dietetyki w antycznej Grecji. Współczesne trendy w dietetyce są reprezentowane przez rzetelną recenzję książki o diecie low-FODMAP autorstwa Agaty Stróżyk oraz analizę diety VLCKD, poznając jej zasady i mechanizmy działania.

Zajrzyj do środka naszego czasopisma

NAJWAŻNIEJSZE DZIAŁY CZASOPISMA

NAJWAŻNIEJSZE DZIAŁY CZASOPISMA

DIAGNOZA LEKARSKA I DIETETYCZNA - To rubryka w której jedno schorzenie rozpatrywane jest jednocześnie przez 2 specjalistów –lekarza medycyny i dietetyka-praktyka!
FITOTERAPIA - To sekcja poświęcona ziołolecznictwu, który zajmuje znaczną pozycję w przemyśle farmaceutycznym. Skupiamy się na właściwościach leczniczych roślin zielarskich, które często są alternatywą stosowania niektórych leków
PSYCHODIETETYKA - Na konkretnych przykładach opisujemy problemy, z jakimi może spotkać się dietetyk w swojej codziennej pracy
CIĄŻA I ZDROWYROZWÓJ DZIECKA - Dział, w którym szczególną uwagę skupiamy na problemach dietetycznych i zdrowotnych dzieci
ABC PRAWIDŁOWEGO ŻYWIENIA - Rubryka pełna praktycznych porad dietetycznych. Materiały zawierają m.in.: opisy zdrowych produktów, rankingi diet czy dietetyczne propozycje na zdrowe posiłki.
NAJNOWSZE DONIESIENIA DIETETYCZNE - To sekcja, w której znajdziesz najnowsze informacje dotyczące aktualnych zaleceń dietetycznych i medycznych w kwestii żywienia z Polski i ze świata.
UKŁAD TRAWIENNY I PROBIOTYKOTERAPIA - Dział poświęcony całemu układowi trawiennemu wraz jednostkami chorobowymi i najnowszymi danymi dotyczącymi suplementacji i probiotykoterapii.
ZAPOBIEGANIE CHOROBOM - W tym dziale przedstawiamy różne jednostki chorobowe oraz praktyczne sposoby ich zapobiegania wraz z profilaktyką zdrowotną.

Wybierz swoją wersję prenumeraty.

Wersja
CYFROWA
199,00 zł netto
214,92 zł brutto

  • Elektroniczne wydania dwumiesięcznika wydane przez kolejne 12 miesięcy
  • Papierowe wydania dwumiesięcznika wydane przez kolejne 12 miesięcy
  • Nieograniczony – przez 365 dni – dostęp online do aktualnego i archiwalnych wydań
Dodaj do koszyka
Food Forum
Wersja Premium
276,85 zł netto
299,00 zł brutto

  • 6 numerów czasopisma w wersji papierowej
  • Prenumerata w wersji elektronicznej
  • Konsulatcje Dietetyczne Online
  • Archiwalne dodatki do czasopisma - Food Forum CASEBOOK online
  • Pełne archiwum czasopisma online
  • Roczny dostęp do portalu internetowego oraz newslettera
  • Brak kosztów wysyłki
Dodaj do koszyka
Food Forum
Wersja Super Premium
350,93 zł netto
379,00 zł brutto

  • 6 numerów czasopisma w wersji papierowej
  • Prenumerata w wersji elektronicznej
  • Konsulatcje Dietetyczne Online
  • Archiwalne dodatki do czasopisma - Food Forum CASEBOOK online
  • Pełne archiwum czasopisma online
  • Roczny dostęp do portalu internetowego oraz newslettera
Dodaj do koszyka

Wybierz swoją wersję

Częstotliwość ukazywania się

co 2 miesiące

Liczba wydań w roku

6

Liczba stron

120

Format

A4

Adres strony produktowej

https://www.zamow.food-forum.pl/

Najczęściej zadawane pytania:

Płatności za prenumeratę proszę dokonać na podstawie faktury VAT, którą wyślemy listownie na adres wskazany w zamówieniu.
Termin płatności to 13 dni od momentu wystawienia faktury.
Czasopismo wyślemy w miesiącu wystawienia faktury, po ukazaniu się numeru. Wyjątek: w przypadku zamówienia dwumiesięcznika lub kwartalnika, pierwszym numerem będzie ten, który ukaże się po wystawieniu faktury.
Od momentu wystawienia faktury VAT, okres prenumeraty jest widoczny na fakturze.

Kontakt z wydawcą

Administratorem Twoich danych osobowych jest Forum Media Polska Sp. z o.o., ul. Polska 13, 60-595 Poznań. Będziemy przetwarzać dane podane w formularzu wyłącznie w celu realizacji Twojego zgłoszenia. Pełna informacja o regułach przetwarzania danych osobowych dostępna jest tutaj.
FORUM MEDIA POLSKA
E-mail: sssss

Częstotliwość ukazywania się

co 2 miesiące

Liczba wydań w roku

6

Liczba stron

120

Format

A4

Adres strony produktowej

https://www.zamow.food-forum.pl/

Najczęściej zadawane pytania:

Płatności za prenumeratę proszę dokonać na podstawie faktury VAT, którą wyślemy listownie na adres wskazany w zamówieniu.
Termin płatności to 13 dni od momentu wystawienia faktury.
Czasopismo wyślemy w miesiącu wystawienia faktury, po ukazaniu się numeru. Wyjątek: w przypadku zamówienia dwumiesięcznika lub kwartalnika, pierwszym numerem będzie ten, który ukaże się po wystawieniu faktury.
Od momentu wystawienia faktury VAT, okres prenumeraty jest widoczny na fakturze.

Kontakt z wydawcą

Administratorem Twoich danych osobowych jest Forum Media Polska Sp. z o.o., ul. Polska 13, 60-595 Poznań. Będziemy przetwarzać dane podane w formularzu wyłącznie w celu realizacji Twojego zgłoszenia. Pełna informacja o regułach przetwarzania danych osobowych dostępna jest tutaj.
FORUM MEDIA POLSKA
E-mail: sssss
Asystent (Online)